Waarom christenen andere mensen verwonden: een antwoord voor gelovigen en niet-gelovigen

Waarom “christenen” andere mensen verwonden
Een antwoord voor gelovigen en niet-gelovigen

De steken onderwater door “christenen” zijn enorm gemeen. Ze kunnen je ziel ongeneeslijk beschadigen, zodat jij je hele leven met pijn kan lopen. Gelukkig kan je door het geloof in Christus genezen van dit soort wonden, zoals je ook eenvoudig van hoofdpijn of een zere rug kan genezen. Je moet dan wel Christus gepresenteerd krijgen, wil je Hem vinden. Meestal is het beeld dat mensen dan van Christus hebben dan zo verdraait geworden, dat ze er niets meer mee te maken willen hebben en dus altijd met pijn in hun hart en ziel rondlopen.

Verkeerde nivea of babylotion
Regelmatig hoor of lees ik hoe “christenen” het leven van andere mensen zuur maken. De Bijbel waarschuwt zelfs voor dit soort mensen. Op 2 manieren:

1. Twistzieke betweters. Ze willen laten zien hoe slim ze zijn. Ze worden twistzieke mensen genoemd die alleen uit zijn op discussie en nooit de Waarheid zullen leren kennen. Zij worden gelijk gesteld aan valse leraren, omdat ze geen promotie voor het Evangelie zijn. Ze beginnen een gesprek om te laten zien hoe theologisch ze onderlegd zijn en niet om Christus te schetsen. Dit heeft vaak met punt 2 te maken…

2. Vals-gezalfden. Jezus waarschuwde dat er in de laatste dagen vele antichristussen zullen komen. Als je Christus vertaald, dan staat er “Gezalfde”. Dit heeft met het dragen van de Heilige Geest te maken. De Geest is als een olie of zalf. Iemand die Gods Geest heeft is gezalfd door en met Hem. God is de Zalver en de Zalf. Je begrijpt dan denk ik vrij snel dat iemand met een andere geest een vals-gezalfde is. In plaats van de echte Zalf is er een andere zalf aangebracht. Hij of zij is dan niet echt gezalfd; vals dus.

Geest van Genade ontvang je door …
Wat er vals is aan hun zalving is vrij eenvoudig. Als voorbeeld neem ik Zacharia 12:10. Daarin lees je de term “Geest van genade en gebeden”. De Heilige Geest is de Geest van Genade (Titus 2:11-14 en 1Corinthe15:10 etc.). Deze ontvang je alleen door genade, door het geloven in de prediking van Christus, en niet door zelf “goede” dingen te doen (Galaten 3:1-5).

Geest van Genade ontvang je niet door …
De kerk promoot dat je “goede” dingen moet doen om Gods Geest te ontvangen en te houden. Ze kunnen ook beweren uit dankbaarheid naar God het zichzelf moeilijk maken met allemaal vreemde leefregels. Indirect zeggen ze dan dat ze dit doen om bij God in een goed daglicht te blijven. Natuurlijk ontvang en behou je daardoor niet de Geest van Genade. De Geest van Genade, de Heilige Geest, ontvang je niet door “werken” (door bepaalde dingen te doen), maar door erop te vertrouwen dat Jezus alles heeft gedaan, zodat jij die Geest kan dragen.

Waarschuwen van spookrijders
Als mensen die dingen voor God doen om bij God in een goed plaatje te blijven, beweren de Heilige Geest te hebben, dan kun je met een gerust hart weten, dat het vals-gezalfden zijn; antichristussen dus. Ze zijn onwetend en hebben net als iedereen de kans nodig om het goede nieuws van relaxte Genade te horen. Het makkelijkste is dus om ze eens bij mijn site langs te sturen of hun een artikeltje of MP3-tje te sturen (Let op: Je hoeft dit niet te doen om bij God gerechtvaardigd te blijven! Haha). Helaas beginnen ze lelijk te worden als je ze bloot stelt aan genade. Ze gaan dan met “stenen” (oordeel) gooien enzo… Dus afstand houden en met lichtsignalen waarschuwen is het beste. Geestelijk zijn het immers spookrijders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *