Door het horen van het Woord van Christus: Hoe groeit je geloof in Hem?

Door het horen van het Woord van Christus
Hoe groeit je geloof in Hem?

Geloof komt door het horen
Hoe wordt het Koninkrijk een realiteit voor je? Door dit simpelweg te geloven. Niet door hard werken, maar door aan te nemen dat dit zo is. Paulus zegt in Romeinen: “Geloof komt door het horen, door het horen van het Woord van God (Romeinen 10:17).” Dat is het horen van het volbrachte werk van Christus. Sommige Bijbels zeggen dan ook: “Geloven komt door het horen van het Woord van Christus.” En hoe meer je hoort over Zijn heerschappij, Zijn Koninkrijk en Zijn volbrachte werk, des te meer onzin je gaat los laten en je van Hem begint aan te nemen.

Luister dus niet naar de “ja maar…” predikanten die zeggen dat je dingen moet doen om Zijn overvloedige genade te ‘activeren’ of te ‘onderhouden’. En luister ook niet naar de predikanten die beweren dat al Zijn beloftes nu niet meer gelden. Ten eerste: AL Zijn beloftes zijn ja en amen. God is geen leugenaar die zijn woord niet nakomt. Ten tweede: Jezus Christus is gister, vandaag dezelfde en zal altijd zo zijn. Laat je dus niet misleiden (Hebree├źn 13:8-9). Jezus en Zijn Koninkrijk zijn nog steeds het zelfde.

Als jij meer en meer bewust wordt dat je niets voor Zijn werk hoeft te doen, omdat Hij het al gedaan heeft; en als je weet dat dit werk ook volledig en volmaakt is, dan zul jij Zijn werk gaan zien en in de Rust leven. Jezus zei niets voor niets: Als je gelooft zul je de heerlijkheid van God zien! Geloven is passief en komt door het horen en lezen over Zijn genade en Zijn volbrachte werk. Heb een relaxte dag vandaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *