Alle mensen schieten te kort: Vertrouw geen mens, maar vertrouw alleen God

De Bijbel serieus nemen

Vertrouw geen mens
Wanneer je alle psalmen doorleest, dan leer je hoofdzakelijk dat alle mensen tekort schieten, maar God nooit. Paulus verteld je het zelfde in de Romeinen-brief. Alle mensen schieten tekort en missen de heerlijkheid van God. Dit betekend dat elk mens wel eens gelogen, elk mens wel eens heeft gestolen en op één of andere manier een andere tekort heeft gedaan.

Dit schrijf ik niet zozeer om jou als lezer onder veroordeling te brengen, maar eerder om je te waarschuwen. Geen mens is te vertrouwen. Hoe mooi de titel ook mag zijn. Of het nu om advocaten, rechters of ministers gaat, vertrouw ze niet. Vertrouw alleen op God, want in de mens, in het vlees, woont de zonde. En de zonde is alles dat afgescheiden is van God, van liefde. En alles buiten de liefde is corrupt. Alleen God is te vertrouwen.

Wordt één met God
Tot God kom je door er niets voor te doen, maar door de uitnodiging aan te nemen. Laat je niet overtuigen, door iemand die zich ‘christen’ noemt, dat je allemaal dingen voor God moet doen, om één met Hem te worden, maar vertrouw erop dat God machtig genoeg is om één met jou te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *